Vragen? Bel 085-0026031

Basisopleiding, werken met archetypen

In veel bedrijven worden prestaties en doelen nog altijd meer gewaardeerd dan sociale vaardigheden en ontwikkeling. Wil jij daar verandering in brengen en binnen organisaties een goede balans creëren tussen de ‘harde’ proceskant en de ‘zachte’ menskant? Het werken met archetypen geeft die mogelijkheid. 

Ben je een ervaren coach, HR-adviseur, recruiter of organisatieveranderaar en wil je op een praktische en vernieuwende manier aansluiten bij de onderstroom en het nog onbewuste potentieel van je klanten? Lees dan verder over de methode van ArchePeople of neem contact met me op voor een kennismaking. 

Beweging en verbinding

Ik zie regelmatig een enorme betrokkenheid van coaches, HR- en organisatieadviseurs om anderen te helpen. Of het nu gaat om loopbaancoaching of organisatieverandering (en alles daar tussenin). De mensen die ik spreek willen het goed doen, goed doen voor de ander, goed doen voor iedereen.

Als coach en adviseur werk je altijd in een spanningsveld tussen persoonlijke belangen, zakelijke belangen en belangen van het geheel. De meesten van ons herkennen de onbewuste onderstroom bij mensen en organisaties maar lopen hier ook nog tegen aan. Het werken met archetypen kan hier inzicht in geven en jou de tools in handen geven om de juiste beweging te creëren. Of dat nu een individu betreft of een bedrijf.

Wat deze methode zo krachtig maakt, is dat deze niet beperkt is tot eenvoudige categorieën (kleuren) en zich niet richt op het concept van 'goed' of 'fout'. Dit stelt me in staat om waardevolle inzichten te bieden aan cliënten.

Je bent...

 • betrokken bij mensen en wilt hen verder helpen;
 • goed in wat je doet en vindt het belangrijk om resultaat op te leveren;
 • je bewust van de verschillende belangen en behoeften die er spelen en weet hiermee om te gaan.

Je vindt...

 • het onbewuste bij mensen en de onderstroom in bedrijven een belangrijke factor voor verandering en ontwikkeling;
 • het interessant om hiervoor praktische instrumenten te gebruiken;
 • het leuk om met gelijkgestemden op te trekken, van elkaar te leren en elkaar te versterken.

Ik leer je hoe je...

 • het talentprofiel kunt gebruiken in gesprekken;
 • jouw gespreksvoering kunt verdiepen d.m.v. archetypen;
 • functiebeschrijvingen kunt maken die resultaatgericht én betekenisvol zijn;
 • het selectieprofiel kunt gebruiken en op die manier de selectieprocedure kunt verbeteren;
 • persoonlijk leiderschap en ontwikkeling kunt stimuleren.

Voor wie?

De opleiding is voor (loopbaan)coaches, recruiters, HR adviseurs en organisatieveranderaars die:

 • ervaring hebben met gespreksvoering in hun werk;
 • behoefte hebben aan verdieping om nog meer impact te maken;
 • positieve energie en waarden belangrijk vinden;
 • een verschil willen maken door de onderstroom zichtbaar te maken;
 • het leuk vinden om iets nieuws te ontdekken over jezelf.

De opleiding wordt gegeven door:

Janine Zoer

Ik werk ruim tien jaar met de archetypen van C.G. Jung en het verwondert mij steeds opnieuw. In de opleiding neem ik je mee in zijn gedachtengoed over de archetypen en de ziel. We gaan praktische aan de slag en proberen het onbewuste te benaderen, herkennen en benutten in de praktijk.

Waarschijnlijk vind jij, net zoals ik, persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Ik vind het mooi om bewustwording en vooruitgang te creëren van binnen uit. In mijn zoektocht hoe dit werkt, heb ik veel ontdekt, uitgeprobeerd en ontwikkeld en dat deel ik graag met jou.

Het werken met archetypen geeft inzicht in...

 • ontwikkelmogelijkheden van medewerkers, teamleiders en klanten;
 • de energiegevers en -lekken van personen, van een team en van een organisatie;
 • de best passende aanpak in gesprekken;
 • je eigen talenten en kwaliteiten om nog meer impact te maken.

Praktische informatie

Bij 4 deelnemers gaat de opleiding door. Er kunnen maximaal 5 deelnemers aan de opleiding mee doen. Hierdoor is er voldoende aandacht, tijd en ruimte om praktisch aan de slag te gaan met de archetypen. De eerste lesdag is ingepland. De andere lesdagen plannen we die eerste dag gezamenlijk in.

Startdatum 2024, donderdag 26 september.

We starten eind september 2024, voor alsnog lijkt donderdag 26 september de startdatum. Maar schroom niet om contact op te nemen. Het staat nog niet vast.

De ArchePeople methodiek draagt bij aan een sterke werving & selectie aanpak door de diepgang die het in de selectiegesprekken brengt. Hierdoor kunnen recruiters en HRM adviseurs goede kandidaten selecteren die energie brengen. De werkwijze van ArchePeople leidt tot duurzame matches en daar wordt iedereen blij van.

Lesdagen

Tijdens de lesdagen gaan we aan de slag met de archetypen. Je leert de toepassingen van alle middelen kennen en verdiept je in de verschillende mogelijkheden hoe je het potentieel van mensen in beeld kunt brengen. Daarnaast ontdek je hoe je de archetypen kunt onderscheiden in de communicatie, in gebeurtenissen en welke interventies hierbij passen.

E-learning

De online lesstof helpt je om de archetypen beter te leren kennen. Binnen de lesstof wordt er afwisselend gewerkt met tekst, filmpjes en tussentijdse toetsen zodat je precies weet hoe je ervoor staat en waar je je nog in kunt verdiepen. Wanneer je de archetypen goed kent en eigen maakt, wordt het werken ermee makkelijker.

Coaching

Gedurende de opleiding heb je voldoende tijd om in de praktijk aan de slag te gaan met alle nieuwe kennis en materialen. Ook kom je je eigen potentieel en eventuele belemmeringen tegen. Er is voldoende tijd om hier doorheen te werken en stappen te maken. De coaching kan online, telefonisch of op kantoor in Deventer.

Investering

De investering van het opleidingstraject is 2950 euro (excl. BTW). 

Hiervoor krijg je:

 • je persoonlijke ArcheYou profiel incl. intakegesprek
 • 6 lesdagen van 10:00 u tot 16:00 u
 • 2 individuele coachmomenten van een uur
 • het ArcheMatch archetypen kaartenset
 • toegang tot e-learning
 • 2 talentprofielen om te oefenen
 • ook kun je gedurende een jaar online intervisie bijeenkomsten bijwonen.

Uiteraard is dit bedrag inclusief al het materiaal, koffie & thee met wat lekkers en de lunches tijdens de lesdagen. Je behoudt je toegang tot de e-learning na het afronden van de opleiding en krijgt toegang tot de online tools van ArchePeople.

Betaal je liever in termijnen, in overleg kan dat natuurlijk ook. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. 

Twijfel je nog?

Heb je vragen over het programma, wil je meer weten of eerst overleggen of het bij je past? Neem gewoon contact op dan maken we een afspraak. Neem ook gerust contact op als je jezelf niet in alles op deze pagina herkent, maar wel denkt: deze opleiding zou wel eens iets voor mij kunnen zijn. Laten we in dat geval overleggen en kijken of het inderdaad iets voor jou is.

Ik neem sowieso met iedereen die mee wil doen contact op. We gaan een tijd samen aan de slag, dus het is belangrijk dat we een wederzijdse klik hebben. Bovendien kijk ik ook of de groep inderdaad uit gelijkgestemden bestaat zodat je het meeste eruit kunt halen.

Overweeg je om mee te doen of heb je een vraag? Laat je contact gegevens achter dan neem ik vrijblijvend contact met je op.

 

Contact