Vragen? Bel 085-0026031

De filosofie

ArchePeople stelt de ontwikkeling van mensen in organisaties centraal. Dit doen wij op basis van archetypen en het gedachtegoed van Jung. Door medewerkers te raken en in beweging te brengen, kunnen zij doen wat bij hen past en zich verder ontwikkelen op basis van hun natuurlijk voorkeuren. De archetypen geven inzicht in het (nog onbenutte) potentieel en de energiegevers  en –lekken van medewerkers, kandidaten voor een baan, teams en de organisatiecultuur.

Integrale aanpak

Duurzame inzetbaarheid en duurzame werkrelaties staan centraal in de aanpak van ArchePeople. Met onze integrale aanpak kun je als organisatie de medewerkers gemotiveerd en betrokken houden. Met de archetypen is het mogelijk om een functiehuis in te richten op basis van karakter en talenten. Daarmee kijken wij niet alleen naar de taak bekwaamheid en de competenties bij een functie maar geven wij ook aandacht aan de persoonlijkheid van de medewerker en wat hem of haar energie geeft. Op die manier bevordert het functiehuis de interne mobiliteit en vitaliteit.

Competentieonderzoek-wat-levert-het-op
Werkwijze-ArchePeople

Archetypen

Het gedrag van mensen is niet zo onvoorspelbaar en divers als dat lijkt. Mensen reageren vaak in vaste patronen, geleidt door onbewuste keuzes en  drijfveren. Wij brengen deze in beeld waardoor er inzicht ontstaat in het ontwikkelpotentieel, de talenten en de leerstrategieën van een medewerker. Op die manier kan iedere medewerker zich persoonlijk ontwikkelen en in het team de onderlinge samenhang verbeteren.

Het gedrag van een mens is in te delen in 12 natuurlijke principes, ook wel archetypen. Deze 12 natuurlijke principes vormen samen een uniek reactie patroon. Hierbij kun je denken aan voorkeursgedrag, talenten en belemmeringen of ook wel energiegevers en -lekken. Een korte assessment van 10 minuten, gebaseerd op archetypisch beeldmateriaal, vormen de basis voor onze persoonlijkheidsprofielen.

Toegevoegde waarde

Wij adviseren, begeleiden en leiden op. Wij vinden het belangrijk dat er in de organisatie gemakkelijk gewerkt kan worden met onze producten en er eigenaarschap ontstaat op de volgende thema’s:

  • De juiste mensen op de juiste plek
  • De goede mensen aannemen/selecteren en behouden
  • Verbetering communicatie en samenwerking
  • Talentontwikkeling, potentieel aanspreken
  • Leiderschapsontwikkeling
  • Ontwikkelen en beoordelen
Wij nemen de tijd, verdiepen ons in jouw organisatie en helpen jullie op een gefundeerde manier te groeien.
 
Kernwaarden-ArchePeople