• +0612389086
  • info@archepeople.nl

Universeel leiderschap

Optimaliseer de samenwerking

Herken je je in het volgende?

  • je vindt het lastig om de balans te bepalen tussen aansturing en zelfsturing
  • je voelt je verantwoordelijk voor zowel het werkplezier van de medewerker als het resultaat en kwaliteit van het werk

Leiderschap

Je begeeft je als leidinggevende vaak op het snijvlak van afstand en nabijheid.

Je hebt een eigen voorkeur van leiding geven. De werknemer heeft echter ook een voorkeur hoe hij of zijn benaderd wil worden. Daarbij is het ook nog eens belangrijk om rekening te houden met de taakvolwassenheid van een werknemer. Je vraagt je wellicht voortdurend af: ‘Wat is er nodig om goed werk af te leveren, hoe hou ik de werknemer gemotiveerd en hoe zorg ik goed voor mezelf?’

Ik heb inzicht gekregen hoe mijn team over zaken denken en hoe ze dingen ervaren.

Zelfsturing

Het aansturen van de organisatie, van de teams tot de individuele medewerker, moet op velerlei gebied kloppen. De klant moet in beeld zijn, men moet oog hebben voor het aanbod van de dienst of het product, de interne bedrijfsvoering en natuurlijk de resultaten. Deze zijn echter voortdurend in ontwikkeling en vragen allemaal om aandacht.

Medewerkers die zich bewust zijn van hun persoonlijke invloed en aandeel in de organisatie, zullen meer geneigd zijn initiatief te nemen en verantwoordelijkheid op te pakken. Een gevoel van eigenaarschap vergroot de medewerkersbetrokkenheid en de kwaliteit van het werk. De structuur van de organisatie, de mate van hiërarchie en coöperatie, heeft hier invloed op. Het is van belang dat dit helder is, zowel in het leiderschap als voor de medewerkers.

Ik weet waarin ik initiatief kan nemen en wat ik over kan laten aan mijn leidinggevende.

Teamwork

Bij leiderschap hoort een goed team. Mensen die je een spiegel voorhouden en die over verschillende kwaliteiten beschikken waardoor je elkaar aan kunt vullen. Een goed geolied managementteam doet de organisatie in waarde stijgen. Dat betekent dat er naar elkaar geluisterd wordt en dat men open kan zijn bij elkaar. De neuzen moeten dezelfde kant op staan als het gaat om het streven naar resultaat en de mate van energie die men daar in stopt. Wij helpen managementteams en ondernemers stil te staan bij de bedrijfvoering en bewust stappen te nemen in het verbeteren van het resultaat.

Van weerstand naar flow met ArchePeople

Voor een korte impressie van onze producten