• +0612389086
  • info@archepeople.nl

Effectievere communicatie

Beïnvloed elkaar met bewuste nonverbale uitstraling

Herken je je in het volgende?

  • Je wilt een positieve organisatie cultuur waarin werknemers ideeën delen en hun mening geven
  • Je wilt een open sfeer in de teams waarin men elkaar aanspreekt op een effectieve manier
  • Je wilt dat werknemers oog hebben voor de klant en een goed gesprek kunnen voeren
  • Je wilt dat werknemers communicatieproblemen kunnen voorkomen of zelf op kunnen lossen

Lees dan meer over het resultaat van onze aanpak.

Positieve cultuur

Communicatie bestaat voor het grootste gedeelte uit nonverbale signalen. Wanneer je leert waar je op kunt letten tijdens de interactie, kun je de sfeer bewuster beïnvloeden. De emoties die ontstaan tijdens de communicatie, bijvoorbeeld plezier of irritatie, hebben een belangrijke invloed op de organisatiecultuur. Emoties zijn namelijk besmettelijk. Wij zien vaak dat één of enkele medewerkers het team kunnen belemmeren om stappen te nemen. Er ontstaat weerstand, men zet de hakken in het zand of gaat klagen. Soms worden er dubbele boodschappen gegeven, de directie zegt het één maar doet (onbewust) het ander, waardoor medewerkers gedemotiveerd raken. Helderheid in de communicatie levert in een korte tijd veel op. Wij maken problemen en dilemma’s op een goede manier bespreekbaar zodat ze niet onderhuids doorsudderen maar opgelost worden.

ArchePeople weet een vertrouwde sfeer te creëren in het team. Wim Beelen – Senior Advisor Deloitte

Spreek je uit

Communicatie is ook een essentieel onderdeel bij de ontwikkeling van werknemers. Als werknemer weet je pas wanneer iets beter kunt doen, wanneer iemand daarover iets gezegd heeft. Wanneer dit op een inspirerende en uitnodigende manier gebeurd dan is men eerder bereid er iets van te leren. Oprecht luisteren levert ook ontzettende veel op. Het geeft de medewerker het gevoel dat hij of zij waardevol is. Onderzoek toont aan dat effectieve communicatie medewerkers productiever, loyaler en creatiever maakt.

  1. Veiligheid is een basis gevoel dat nodig is voor effectieve communicatie.
  2. Feedback is nodig om te kunnen blijven leren en groeien.
  3. Geef medewerkers aandacht en zij komen met ideeën voor het verbeteren van de kwaliteit, de samenwerking of het proces

 

Van weerstand naar flow met ArchePeople

Voor een korte impressie van onze producten